banner van der zalmbanner van der zalm
Bekijk meer van Aannemingsbedrijf van der Zalm

Actief in energiezuinig wonen

Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm zijn we erop gebrand om huizen en bedrijfspanden zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Sterker nog, zo mogelijk gaan we voor een woning die zijn eigen energie oplevert! Dergelijke woningen worden zo geïsoleerd dat zij warmteverliezen maximaal beperken, en met een minimum aan verwarming zorgen voor een aangename binnentemperatuur.

Hoe werkt energiezuinig bouwen?


Door super te isoleren, luchtdicht te bouwen en door warmteterugwinning middels ventilatiesystemen, zonneboilers en zonnepanelen wordt er warmte vastgehouden, gewonnen én gebruikt. Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm zijn we continu in gesprek met toeleveranciers zodat we precies weten wat de markt heeft te bieden, en dus wat úw mogelijkheden zijn. Dit zogenaamde passief bouwen is een concept dat voldoet aan alle toekomstnormeringen.
 

Kozijnen

Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm gebruiken we voor duurzaam bouwen de beste materialen en methoden. Zo isoleren we met zogenaamde Internorm passiefkozijnen. Deze kozijnen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor kozijnen van kunststof of aluminium, of een combinatie van aluminium buiten en hout aan de binnenzijde. Passieve kozijnen kenmerken zich door een uitstekende isolatiewaarde, lucht- & geluidsdichte eigenschappen, weerbestendigheid, meervoudige kierdichting , maar ook door een grote keuze in afwerking en onderhoudsarm materiaal.
 

Zonnepanelen

Inmiddels zijn zonnepanelen wel bekend in het straatbeeld. Tien panelen op uw dak leveren al snel 2.800 kWh energie per jaar op. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh per jaar, bij een Nederlands gezin van twee personen, kunnen zonnepanelen een aanzienlijk deel van uw energieverbruik opvangen . Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm kijken we altijd naar de ideale oplossing voor uw leefomstandigheden. Zo kan de toevoeging van zonnepanelen aan een dakrenovatie zomaar een interessante investering worden. Of als u een compleet dakdeel laat bedekken met zonnepanelen, scheelt dit bijvoorbeeld in kosten voor een dakconstructie. Liever wel dakpannen en toch zonne-energie opwekken? Wat dacht u van dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen? Meer weten? Bel ons gerust. Wij praten graag met u over de mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van mogelijkheden, zoals startersleningen en duurzaamheidsleningen binnen de gemeente Zaltbommel? Uiteraard werken we alle mogelijkheden uit binnen de ‘redelijke eisen van welstand’ van de gemeente waarin u bouwt.
 

Systemen

Bij een goed en luchtdicht geïsoleerd huis, is goede ventilatie troef. Zo voorkomt u niet alleen schimmel-, vocht- en uiteindelijk ook gezondheidsproblemen, maar zorgt u ook voor voldoende frisse lucht en een aangenaam binnenklimaat. Het hele jaar door! De spil in een passief huis wordt dan ook gevormd door de WTW installatie, de WarmteTerugWin-installatie. Deze installatie zorgt voor het terugwinnen van warmte, gezonde woningventilatie, behaaglijke warmte waar mogelijk en een frisse woning waar nodig. Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm weten we precies wat de markt op dit vlak heeft te bieden. En dus komen we ook graag met een ideale opstelling voor uw leefsituatie. Meer weten? U kunt ons altijd bellen. Wij adviseren u dan graag over de perfecte oplossing.

RC- waarde


Als het gaat om duurzaam bouwen, is de RC-waarde van het gebruikte materiaal van het grootste belang. Deze waarde staat voor het totale warmte-isolerend vermogen van het gebruikte materiaal. Met de Rc-waarde wordt de totale warmteweerstand (R) van de constructie (c) aangegeven. Daarbij is het de bedoeling dat de gecombineerde constructie van bijvoorbeeld spouwmuur, combinatievloer, isolatie, dubbel glas, dakbedekking, etc. tot minimaal een Rc-waarde van 10 komt. Dan is er sprake van een passief pand. Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm zetten we ons in om met materialen te werken en in oplossingen te denken die deze waarden voor u mogelijk maken. Meer weten? Bel of mail ons gerust.

Uitgesplitste offerte


Bij Aannemingsbedrijf Van der Zalm zijn we gewend om voor elke opdracht een uitgesplitste offerte te maken. Wel zo handig. Want dan weet u precies waar de kosten, maar ook waar de mogelijke besparingen en kansen voor slimme oplossingen zitten. Zo kan uw dakrenovatie zomaar resulteren in een oplossing die niet alleen uw huis energie-efficiënter maakt, maar zelfs op termijn uw investering terugverdient.

Merken waar wij mee werken